Pumpkin pie with vanilla ice cream

Den Backofen auf 180 °C vorheizen. Eine Tortenform mit dem Mürbeteig auslegen, mit einem Backpapier bedecken und mit getrockneten Hülsenfrüchten oder Blindbackkugeln aus Keramik beschweren. Den Teig 15 Minuten backen. Den Kürbis dampfgaren und abtropfen lassen. Den gegarten Kürbis stampfen oder pürieren. Die Eier in einer Schüssel mit 150 g Zucker schlagen, das Salz und die Gewürze hinzugeben und anschließend verrühren. Die Butter schmelzen, dann die Hälfte der Butter und anschließend den Kürbis zu der Mischung geben. Glattrühren. Die Mischung auf den Teig in der Tarteform geben, den Rest des Zuckers und der Butter darauf verteilen. 45 Minuten backen und

Beer and honey pork cheeks with parsnip purée

Die zuvor gewürzten Schweinebäckchen schmoren (in einem Schmortopf während 2 Stunden). Die Zwiebel in der Butter anschwitzen, bis sie eine schöne Farbe hat, den Honig hinzugeben und karamellisieren lassen. Das Bier, die Gewürze, den Essig und die Rosinen hinzugeben und um drei Viertel reduzieren lassen.  Nach der Reduktion würzen und mit der Speisestärke binden. Die Schweinebäckchen bei niedriger Temperatur in die Soße legen, um sie warmzuhalten. Die Pastinaken schälen und in große Würfel schneiden, diese in kochendem Salzwasser kochen (12-15 Minuten) und anschließend mit einem Schuss Sahne und einer Messerspitze Muskat mixen. Abschmecken und eventuell die Konsistenz anpassen.

Venison steak with organic mushrooms, red cabbage and Luxembourg "Kniddelen" (dumplings)

Cut up the red cabbage very finely and slice up the onions thinly, then sauté them together in the hot lard, seasoning them with salt, pepper and cinnamon. Add ½ litre red wine and the vinegar. Leave to simmer slowly, with a lid on, on a low heat. Peel the pears and cook them in ½ l of water with 100 g of sugar until they are soft. Boil down the lingonberries on low heat with 75 g of sugar.

Das Mehl, die Eier, ⅛ l Wasser und das Salz mit dem Pfeffer (weiß, gemahlen) in einer Schüssel gut mit dem Handmixer durchmischen. Der Teig soll schön fest bleiben. Zum Kochen der „Kniddelen“, Salzwasser

Smoked pork collar with broad beans and potatoes

Put the meat in a saucepan filled with cold water, and bring to the boil. Skim the surface. Add the chopped vegetables and the spices, and leave to simmer gently. Cooking time: 70 to 95 minutes, depending on the size of the piece of meat.

Cook the bacon snippets gently in butter and add the onion. Add the flour and cook until slightly coloured. Deglaze the pan with the stock from cooking the meat, whisking well. Add the broad beans and the savory, and leave to simmer gently until the beans are soft. Add a little cream, and season.

Peel the potatoes. Place them in lightly salted cold water and boil until tender.  

© photostudio C.

Hinkeler crown-shaped pasta and salad

Dice the bacon or ham, and fry gently in olive oil or butter. Add the onions and add a splash of white wine or vegetable bouillon. Add a dash of cream, binding with flour if necessary. Season, and add the peas. Bring to the boil; the pasta takes about 9 minutes to cook. Serve with or without grated cheese.

Peel and grate 2 or 3 raw beetroots. Add the blackberry vinegar. Season with salt and pepper, then add salad spices to the salad bowl. Peel the onions, slice into thin rounds. Pour salad oil and hemp oil over the salad.

Zum Abschluss das Lorbeerblatt

Buckwheat flour dumplings

Bring one litre of water to the boil; add 12 g salt. Pour in 500 g buckwheat flour, stirring constantly until a thick paste is obtained. Fry 100-200 g bacon in its own fat. Dip a tablespoon in boiling salted water and use it to cut out the flour dumplings.

Place the dumplings in a hot dish, add the fat, fried bacon bits, melted butter and a pot of cream, and keep warm in the oven.

4 portions
30 minutes

 

© photostudio C. Bosseler

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Ingredients:
 (Stäerzelen)

1 l water
500 g buckwheat flour
100 –