Saumonspavée mat Schallotten, gebrode Grompere mat Kraider, Topinambur-Crème, Botter mat roudem Wäin

 

Zoubereedung vum Botter mat roudem Wäin: 3 Schallotte schielen a ganz reng schneiden. D’Schallotten an enger Kasseroll mat 500 ml roudem Wäin op klenger Temperatur ubroden, bis de Wäin ëm d’Hallschent agekacht ass. 250 ml Ram derbäiginn a 15 Minutte lues kache loossen. Ganz zum Schluss 100 g Botter derbäiginn. Soubal de Botter geschmolt ass, alles mixen an op d’Säit stellen.

Zubereitung der Topinamburcreme: Die Topinambur schälen und in große Würfel schneiden. Die Topinamburwürfel in kochendem Salzwasser etwa 20 Minuten kochen und währenddessen die Milch hinzufügen. Die Würfel nach dem Kochvorgang abtropfen lassen, um überschüssige Flüssigkeit zu entfernen, ohne sie vollständig abkühlen zu lassen.

Lëtzebuerger Hämmelskotletten mat enger Geessekéis- a Kraidercreme

De Geessefrëschkéis mam Botter, de kleng geschniddenen Ënnen a Schallotten, dem gemuelene Knuewelek an de Kraider gutt mëschen, mat Salz a Peffer wierzen, an e Sprëtzbeidel fëllen a kal stellen.

Die Kartoffeln schälen und in Würfel schneiden, in einen Topf mit nur leicht gesalzenem Wasser geben. Den Rosenkohl schälen und zusammen mit den Kartoffeln kochen. Nach Ende der Kochzeit die Kartoffeln und den Rosenkohl abgießen, trennen und abtropfen lassen. Die Milch in denselben Topf geben, mit Salz, Pfeffer und geriebener Muskatnuss würzen, die Kartoffeln dazugeben und mit einem Kartoffelstampfer zerdrücken. Den Rosenkohl vierteln und unter das Püree mischen,

Schuedi

De Schuedi

Ee, Zocker (75  g), Botter (75  g), Mëllech (250  ml), Miel (400 g) an Hief (1 Wierfel à 42  g oder 2 Päckelcher Dréchenhief) mat der Maschinn zu engem glaten Deeg knieden. Salz (10  g) derbäiginn an nach zwou Minutte wieder knieden. Aus dem Deeg zwou gläich grouss Kugele formen, eng Stonn goe loossen, duerchknieden an nach eng hallef Stonn goe loossen. Zwee Kreesser ausrullen a pro Form ronn 10 Botterstéckelcher an den Deeg drécken. Duerno mat Eegiel bepinselen an Zocker driwwer streeën.

25 Minutte bei 180 °C am Uewe baken a fäerdeg!

2 Portiounen
120 Minutten

Gudden Appetit!